Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Η μαμά μου, μου είπε να μην......τρώω τα νύχια μου γιατί κάνω παρανυχίδες και δεν είναι ωραίο για κοπέλα να έχει φαγωμένα νύχια, αν πεινάς παιδάκι μου φάε φαγητό. Τι πικροδάφνη, τι πιπέρι, τι ξύλο στα χέρια καμία αποτελεσματικότητα. Εμένα αυτό που με προβλημάτιζε πάντα, ήταν ότι δε μου έφταναν μόνο δέκα...έλα εντάξει αν έχεις περάσει τον νυχοφάγο το έχεις κάνει και εσύ.

...κάνω γκριμάτσες γιατί μεγαλώνοντας θα κάνω ρυτίδες και θα είμαι άσχημη. Τι ξινίζεις τη μούρη σου παιδάκι μου; όταν η ρυτίδα δε θα μαζεύεται θα θυμηθείς την μανούλα. Εγώ όμως από μικρό στραπατσάριζα τη μούρη μου τώρα τον αμάζευτο, πάει μου έμειναν κουσούρι.

...περπατάω ξυπόλυτη στα πατώματα γιατί λερώνω τα πόδια μου και μετά ανεβαίνω στα σεντόνια και επιπλέον θα πιάσω και κανένα κρύωμα. Εγώ όμως το βράδυ που σηκώνομαι να πάω τουαλέτα δε βρίσκω τις παντόφλες και αν τις βρω παιδεύομαι να τις φορέσω καταλήγοντας μόνιμα να τρώω τα μούτρα μου ή βάζω το αριστερό στο δεξί και το δεξί στο αριστερό....χοροπηδώ στο κρεβάτι μου γιατί θα χαλάσει το στρώμα και θα πεταχτούν τα ελατήρια. Εμένα όμως μου άρεσε η αδρεναλίνη που μου έδινε αυτή η ασχολία με αποτέλεσμα να χοροπηδώ στο δικό της κρεβάτι όταν έλειπε γιατί το σωστό να λέγετε αν χάλαγα τα ελατήρια πως θα κοιμόμουν μετά.

...γυρνάω αργά το βράδυ γιατί κυκλοφορούν επικίνδυνοι και μεθυσμένοι. Εγώ άκουγα τη μαμά μου και γύρναγα πάντα νωρίς το πρωί έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά, εκτός αν με έπαιρνε χαμπάρι την ώρα που ξεκλείδωνα.
...τρώω απ' έξω αηδίες γιατί δεν υπάρχει φαγητό σαν το σπιτικό, υγιεινό και μαγειρεμένο με αγάπη. Όλα αυτά τα έτοιμα που τρώτε παιδί μου ένας Θεός ξέρει τι βάζουν μέσα για να γίνουν νόστιμα άσε που παχαίνουν. Εγώ έτρωγα πάντα όλο μου το φαγητό για να πάρω την αγάπη που είχε βάλει μέσα η μανούλα αλλά τσάκιζα και καμιά πίτσα τα βράδια με την αγαπημένη μου ταινία γιατί είχα ακούσει και το ρητό που έλεγε "μόνο με αγάπη δε χορταίνεις".

...καπνίζω γιατί κάνει κακό στην υγεία και στη τσέπη μου. Εγώ όμως κάπνιζα σαν φουγάρο το ένα μετά το άλλο παρόλο που έβηχα σα μοσχάρι γιατί ήταν κουλ και ταίριαζε με το στιλ μου.

Φωτογραφικό κόνσεπτ C.alossi photography

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ την Αφροδίτη Ζαγγανά καλή φωτογράφο και φίλη για την πολύτιμη βοήθειά της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου